: Våra vänner pollinatörerna [March, 2022]

Våra vänner pollinatörerna

Den 9 april kl 13-17 bjuder Konsthall C tillsammans med konstnären Erik Sjödin in till workshopen “Våra vänner pollinatörerna” där vi bygger bostäder för solitärbin.

Vi kommer också att göra krukor av tidningspapper och så fröer som vi förodlar i konsthallen och planterar ut i vår. Nu i vår kommer Konsthall C att få nya odlingsytor iordningställda i Fagerlidsparken. I dessa kommer vi under sommaren att odla blommande växter för pollinatörer och växtfärgning.

Erik Sjödin är en konstnär boende i Hökarängen som bland annat arbetar tematiskt med bin och andra pollinatörer. Tillsammans med Erik Sjödin kommer vi under våren och sommaren att utveckla Konsthall C’s odling och genomföra fler workshops.

Under våren kommer vi också att visa Eriks projekt “Den politiska biodlarens bibliotek”, ett arbete med att samla in, organisera och presentera böcker där paralleller dras mellan hur människor och bin är socialt och politiskt organiserade, samt “Standard honungsbihjärna” som genom att belysa olika aspekter av bins hjärnor ställer frågor om kognition och medvetande.