Eldsoppa, Askim (2018) [December, 2018]

I samband med öppningen av Askim Escape Pod lagade konstnären och researchern Erik Sjödin “Eldsoppa” på ett mobilt vedeldat kök utvecklat inom projektet “Vi bär fortfarande på elden”.

“Vi bär fortfarande på elden” är ett projekt som kretsar kring mobila vedeldade kök som skapar möjligheter för social interaktion och matlagning med hjälp av eld. Köken utvecklas kontinuerligt utifrån erfarenheter från tidigare utflykter.

I Askim lagades eldsoppa på en mobil raktespis och en tältspis som senare lämnades över för att integreras i “Askim Escape Pod”. En “eldsoppa” är en het och stark soppa lagad över eld och bestående av gula, orangea och röda ingredienser.

OBS: Det är generellt inte tillåtet att elda i tätbebyggt område eller under varma och torra sommarmånader. Innan du gör upp en eld: 1. Kolla med räddningstjänstens om det är tillåtet att elda. 2. Elda inte när det blåser och är torrt, då sprider sig elden mycket fort. 3. Ha alltid släckningsutrustning till hands. 4. Se alltid till att vara minst två personer om något händer. 5. Se till att ha möjlighet att larma om olyckan skulle vara framme, till exempel med mobiltelefon. 

Tack till Jens Evaldsson och Askim Escape Pod