Eldsoppa, Hjällbo fritidsgård [November, 2018]

I samarbete med Askim Escape Pod introducerades ungdomar på Hjällbo fritidsgård i Göteborg till projekten “Vi bär fortfarande på elden” och “Eldsoppa”.  

“Vi bär fortfarande på elden” är ett projekt som kretsar kring mobila vedeldade kök som skapar möjligheter för social interaktion och matlagning med hjälp av eld. Köken utvecklas kontinuerligt utifrån erfarenheter från tidigare utflykter. 

I Hjällbo utvärderades ett kök byggt utav en barnvagn och annat återvunnet material. På köket lagades eldsoppa, en het och stark soppa lagad över eld och bestående av gula, orangea och röda ingredienser.

Deltagarna tittade även på videoklipp och diskuterade människans långa relation till eld.

OBS: Det är generellt inte tillåtet att elda i tätbebyggt område eller under varma och torra sommarmånader. Innan du gör upp en eld: 1. Kolla med räddningstjänstens om det är tillåtet att elda. 2. Elda inte när det blåser och är torrt, då sprider sig elden mycket fort. 3. Ha alltid släckningsutrustning till hands. 4. Se alltid till att vara minst två personer om något händer. 5. Se till att ha möjlighet att larma om olyckan skulle vara framme, till exempel med mobiltelefon. 

Tack till Hjällbo Fritidsgård, Jens Evaldsson och Askim Escape Pod